50 minučių, 4 porcijos.

Eršketas (galva, pelekai, uodega ir dalis žuvies dėl mėsos) – 1 kg.

  • Bulvės – 2vnt.
  • Morkos – 2vnt.
  • Svogūnai – 2vnt.
  • Saldžioji paprika – 1 vnt.
  • Kitos mėgstamos daržovės: kalafiorai, brokoliai.
  • Prieskoniai sultiniui: salierai arba petražolės šaknis, lauro lapai, pipirai, druska.
  • Žalumynai: bazilikas, garstyčių lapai, petražolės, svogūnų laiškai, krapai ir kt.

 

Žuvį, vieną svogūną ir prieskonius sultiniui sudedame į puodą, įpilame 1,5 litro vandens ir verdame 15 minučių.

 

Žuvies mėsą, atskirtą nuo kaulų ir odos išimame, o likusią dalį verdame 40 minučių.

 

Gautą viralą perkošiame, įdedame kubeliais supjaustytas bulves, vieną morką ir kitas mėgstamas daržoves. Verdame 15 minučių.

 

Įdedame žuvies mėsą ir likusias, prieš tai pakepintas, daržoves: vieną morką, saldžiąją papriką ir svogūną. Dar paverdame 3 minutes.

 

Prieš pateikiant pagardiname sriubą žalumynais.

 

Skanaus.

 

Atsisiųsti receptą

Rinkinys sriubai gaunamas atskirus file: