keptas eršketas

30 min. 4 porcijos

  • 600 gr. eršketo puselių arba file.
  • 3 svogūnų galvos.
  • 100g. džiovintų spanguolių.
  • Druska, pipirai.
    Gaminimo eiga:

    Žuvies gabaliukus apibarstyti pipirais, padruskinti ir nestipriai apkepinti keptuvėje.
    Svogūnus supjaustyti puselėmis ir pakepinti. Galima papildomai apibarstyti pipirais ir padruskinti.
    Sudedėti pakepintą žuvį ir užberti prieš tai išmirkytas spanguoles.

    Užvožti dangtį ir patroškinti 5 minutes.

     

    p.s. Ne perkepti! Žuvis gaunasi minkšta, tirpstanti burnoje. Jei žuvis gavosi kieta „guminė“, reiškia ji buvo perkepta.

Atsisiųsti receptą 

Eršketo puselės su kremzliniais šonkauliukais.