1 val. 5 porcijos

Žuviai

  • Eršketas – 1,5 kg.
  • Citrina – 1vnt.
  • Malta saldžioji paprika, malti pipirai, kalendra, druska.

 

Garnyrui

  • Bulvės – 1kg.
Įdarui

  • Pievagrybiai – 250g.
  • Svogūnai – 1vnt.
  • Morkos – 1vnt.
  • Rauginti kopūstai – 250g.
  • Kuskusas (arba manai) – 1 v.š
Pasiruošiame žuvį:

Sumaišome prieskonius: druską, kalendrą, papriką ir pipirus.

Supjaustome citriną žiedeliais ir padaliname į 4 dalis.

Įtriname žuvį paruoštais prieskoniais, vidurius prikišame citrinomis. Paliekame kuriam laikui, kad įsigertų (dalį prieskonių paliekame garnyrui).

Pasiruošiame įdarą:

Pradžioje aliejuje apkepame supjaustytus pievagrybius.

Vėliau pridedame stambiai tarkuotas morkas, svogūnus ir kepame kartu su pievagrybiais.

Pridedame raugintų kopūstų ir troškiname 10-15 minučių.

Leidžiame šiek tiek atvėsti ir įmaišome kuskusą (jei neturime, galima manų kruopų).

Kepame:

Prikemšame žuvį įdaru. Apdedame likusiais prieskoniais paskanintomis bulvėmis.

Prieš apdedant bulves jas būtina trumpai pavirti vandenyje, kitaip jos neiškeps kartu su žuvimi.

Apdengiame folija ir kepame orkaitėje – 40 min. 2000C. Neperkepti!

Skanaus.

Atsisiųsti receptą