Įvertinkite šį receptą

Eršketas keptas orkaitėje

1 val. 5 porcijos

·        Išdarinėtas eršketas – 1,7 kg.

·        Česnakas – 5 skiltelės.

·        Sojų padažas – 3 v.š.

·        Balzaminis actas – 1 arb.š.

·        Saldus čili padažas – 2 v.š

·        Pomidorų pasta – 2 v.š.

·        Alyvuogių aliejus – 5 v.š

·        Svogūno galva – 2 vnt.

·        Druska, pipirai.

·        Bulvės – 300 g.

Marinuotas eršketas orkaitėje 

Susmulkintas česnako skilteles sumaišyti su druską ir alyvuogių aliejumi.

2/3 gautos česnako masės sumaišyti su likusiais ingredientais: sojų padažu, balzaminiu actu, saldžiu čili padažu ir pomidorų pasta.

Žiedeliais supjaustytą svogūną sudėti skardos dugne.

Įtrinti žuvį gautu marinatu.

Eršketą uždėti viršuje ir sudėti bulves sumaišytas su likusia česnako, aliejaus ir druskos mase, galima užberti pipirų.

Prieš dedant bulves, jas būtina 8-10 minučių pavirti vandenyje, kitaip jos neiškeps kartu su žuvimi.

Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti

40-50 min. 1900C.

Skanaus.

Atsisiųsti receptą