Marinuotas eršketas orkaitėje
1 val. 5 porcijos
· Išdarinėtas eršketas – 1,5 kg.
· Česnakas – 5 skiltelės.
· Sojų padažas – 3 v.š.
· Balzaminis actas – 1 arb.š.
· Saldus čili padažas – 2 v.š |
· Pomidorų pasta – 2 v.š.
· Alyvuogių aliejus – 5 v.š
· Svogūno galva – 1 vnt.
· Druska, pipirai.
· Bulvės – 300 g. |
Marinuotas eršketas orkaitėje
 |
Česnako skilteles sumaišytas su druską ir alyvuogių aliejumi susmulkinti trintuvu.
2/3 gautos česnako masės sumaišyti su likusiais ingredientais: sojų padažu, balzaminiu actu, saldžiu čili padažu ir pomidorų pasta.
Įtrinti žuvį gautu marinatu ir palaikyti 2-3 valandas. |
 |
Žiedeliais supjaustytą svogūną sudėti skardos dugne.
Eršketą uždėti viršuje ir sudėti bulves sumaišytas su likusia česnako, aliejaus ir druskos mase, galima užberti pipirų.
Prieš dedant bulves, jas būtina 5 minutes pavirti vandenyje, kitaip jos neiškeps kartu su žuvimi. |
 |
Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti
40 min. 1800C.
Skanaus. |
Atsisiųsti receptą 