Marinuotas eršketas orkaitėje

1 val. 5 porcijos

·        Išdarinėtas eršketas – 1,5 kg.

·        Česnakas – 5 skiltelės.

·        Sojų padažas – 3 v.š.

·        Balzaminis actas – 1 arb.š.

·        Saldus čili padažas – 2 v.š

·        Pomidorų pasta – 2 v.š.

·        Alyvuogių aliejus – 5 v.š

·        Svogūno galva – 1 vnt.

·        Druska, pipirai.

·        Bulvės – 300 g.

Marinuotas eršketas orkaitėje 

Česnako skilteles sumaišytas su druską ir alyvuogių aliejumi susmulkinti trintuvu.

2/3 gautos česnako masės sumaišyti su likusiais ingredientais: sojų padažu, balzaminiu actu, saldžiu čili padažu ir pomidorų pasta.

Įtrinti žuvį gautu marinatu ir palaikyti 2-3 valandas.

Žiedeliais supjaustytą svogūną sudėti skardos dugne.

Eršketą uždėti viršuje ir sudėti bulves sumaišytas su likusia česnako, aliejaus ir druskos mase, galima užberti pipirų.

Prieš dedant bulves, jas būtina 8 minutes pavirti vandenyje, kitaip jos neiškeps kartu su žuvimi.

Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti

40 min. 1800C.

Skanaus.

Atsisiųsti receptą