20 min. 3 porcijos

  • 400 gr. erškettų file arba puselių.
  • 1 arbatinis šaukštelis malto cinamono.
  • 3/4 arbatinio šaukštelio kumino sėklų.
  • 3/4 arbatinio šaukštelio kalendros sėklų.
  • 2 gvazdikėliai.
  • 3 kardamonų sėklytės be ankšties.
  • 6 juodųjų pipirų žirneliai.
  • 1/2 šaukštelio jūros druskos.
  • Alyvuogių aliejus.
Gaminimo eiga:
Sumaišytus prieskonius sutrinkite kol jie taps rupiais milteliais.

Eršketų file sutepkite trupučiu alyvuogių aliejaus, tada pamerkite eršketo vieną pusę į prieskonius.

File sudėkite į kepimo skardą sutepta aliejumi. Prieskoniuotą pusę dėkite į  viršų.

Įkaitinkite orkaitę „Grill funkcija“ iki 250-3000C. Įdėkite žuvį.

Kepkite apie 9-12 minutes kol paskrus.

 

Skanaus.

Atsisiųsti receptą 

Eršketo puselės su kremzliniais šonkauliukais: